Verksamhetsåret 2022


Mässor 2022 har genomförts på följande orter

Lycksele

Västgård game fair Jämtland

Sunne drömjakten


F.d riksordförande Malte Sandström har lämnat oss

Året var 1995 och han var med och startade Svenska Jakthundsgruppen, som senare bytte namn till Jakt & fritidsgruppen som slutligen blev nuvarande Folkaktionen ny rovdjurspolitik. (Ny rovdjurspolitik) Efter sin avgång som ordförande tilldelade organisationen honom hedersmedlem.

Våra tankar går idag till familj, släkt och vänner

Riksstyrelsen Ny Rovdjurspolitik


Ny riksordförande vald under helgen 23 april i Färila Hälsingland

Jag är föreningen Ny Rovdjurspoliks nya ordförande. Blev invald på årsmötet i Färila 23/4. Tack för förtroendet! Hoppas kunna axla denna rollen väl, men jag är omgiven av ett fantastiskt gäng flitiga, kunniga människor och vi tillsammans är en styrelse jag känner trygghet i. 

Vem är jag? 

Tobias Albinsson 24 år. Bor och är uppväxt på Kinnekulle i Västra Götaland. Tjejen har ett dussintal hästar och ponnys och så har vi två hundar. Har jagat sedan jag var 13 år - så både djur och jakt är det jag brinner för. Jobbar med asfaltering och är lagbas för ett läggarlag främst inom Skaraborg. ??Har länge engagerat mig i rovdjursfrågan även om jag personligen inte drabbats eller haft något direkt av landets rovdjur ens nära, förrän nu.. Men jag berörs av andras problem och olycka. Ock jag har alltid velat ligga steget före, att agera och reagera innan problematiken nått mig själv - något som Svensken generellt inte förstått alls. Idag lever vi i hela landet med ex. varg och konsekevnserna av dem är många och ökande. Problemen kring björn, lo, järv, örn, säl och skarv ökar också varje år och jag anser att det är av yttersta vikt att försöka påverka rovdjurstrycket på alla fronter.

När jag var 19 år släppte jag min bok ”Att drabbas av varg” - som kortfattat handlar om hur det är som djurägare att mista djur. Hur det känns, går till, hur man bemöts av myndigheter och folk, hur det ekomiska påverkas och hur tamdjuren förändras. Arbetet kring boken innebar samtal och träffar med över 150 drabbade landet över och jag fick en enorm kunskap och förståelse. Jag tror och hoppas att den kunskapen skall hjälpa mig i arbetet och jag kommer göra vad jag kan för att den faktan skall nå ”vanliga Svenssons”, politiker och myndigheter i stor utsträckning. ?För folk vet inte. Inte ens många av er som tycker samma som jag, vet. Det djurägare går igenom vid angrepp är så mycket värre och större än ni kan ana.. Mer om detta kommer. 

Vad vill jag uppnå 2022?

Jag vill få de uppgivna drabbade att börja kämpa igen - och att de ännu ej drabbade att vakna och förstå vad som är på gång. Jägare, djurägare, fiskare, biodlare, landsbygdsfolk mfl. behöver enas och sträva åt samma håll. Det är många näringar och grupper som trots allt har saker gemensamt: de drabbas av rovdjur och är alla ENORMT viktiga. Sverige har låg självförsörjningsgrad och med tanke på världsläget bör man vara mer mån om Svenskt kött och andra produkter än någonsin!!

Jag vill leva med mulbetande djur, öppna landskap och i ett land där varje individ ska kunna äta och ha tillgång till närproducerat!

Tobias